Изчисляване на услугите

Този калкулатор се използва единствено за приблизително изчисляване на цени на услуги, предоставени от BulStream. Реалният бюджет зависи от много неизвестни фактори, които не могат да бъдат включени в първоначалната оценка, преди да бъдат уговорени и включени в официалната оферта. Моля свържете се с нас, за да можем да изготвим точна оферта (най - често по - ниска от представената тук).

На пръв поглед този калкулатор изглежда твърде сложен. Наше желание също е да го опростим. Но сложността на тази страница е във ваша полза -- целта е да включите единствено нещата, от които имате нужда, за да не се налага да плащате за тези, от които нямате, за разлика от пакетни услуги, които в най - общия случай не са във ваша полза.


Предварително изготвени шаблони и след това персонализирайте на воля

Това е само приблизителна цена и не е обвързваща. Действителните цени ще варират в зависимост от много фактори, които не могат да бъдат включени тук. Моля, свържете се директно с нас за точна оферта.

Събитието ми трае календарни дни, като по часа (на ден) се записва/излъчва.

CollapseРежисура/видео микс

Видео миксерът е устройство, което позволява да се избират или комбинират видеоизточници от няколко камери, докато се провежда събитието. То избира коя камера е "на живо", като добавя допълнителни елементи - например графики. BulStream разполага с три комутатора: един в нашия MPU (микробус) и два по-малки мобилни модула.

Режисьорът на пулт е човекът, който управлява видео миксера. Режисьорът казва на операторите какви кадри да направят и избира кои от тях ще бъдат излъчени на живо, а техническият директор управлява оборудването, за да се случи това. При по-малки продукции режисьорът на пулта често изпълнява и двете задачи.

Техническото лице отговаря за това оборудването да бъде настроено, конфигурирано и да работи правилно. Следи за това изображенията, идващи от всички камери, да си съответстват и да изглеждат добре. Нашето техническо лице се изисква за всички продукции с няколко камери, но може да бъде на разположение да изпълнява друга роля по време на събитието, когато бюджетът е проблем.

ПТС (Портативна Телевизионна Станция) на BulStream включва всичко необходимо за генериране на видео и аудио с качество, по-добро от това на телевизионно предаване, в едно готово за работа превозно средство. Предлагат се пълни възможности за видео и аудио, като например превключване между до 20 камери, анимирани графики, аудио с най-високо качество, незабавно възпроизвеждане и възпроизвеждане на видео, само за да назовем някои от тях. Въпреки че цената на час може да е по-висока от други опции, значително намаленото време за настройка и разглобяване и елиминирането на необходимостта от извършване на по-голямата част от редактирането в постпродукцията обикновено компенсира разликата.

За повечето задачи с много камери се изисква както оборудване, така и видео инженер, което да го настрои и управлява. Ако разполагате с ограничен бюджет, предоставеното техническо лице може да изпълнява функциите на режисьор на пулт или може да изпълнява всяка друга работа.

Тази такса за оборудване включва цялото оборудване за превключване на няколко камери - видео миксер, оборудване за маршрутизиране, кабели, монитори, видеорекордери, всички необходими конвертори и интеркомна система за връзка с операторите на камерите, но камерите и операторите се таксуват отделно.

С гордост използваме Blackmagic Design ATEM Production Studio 4K видео миксер с персонализиран софтуер за управление.

Тази конфигурация ще ни позволи да избираме до между 8 камери на живо за запис или стрийминг. Някои услуги като графики, възпроизвеждане на видео и пълно аудио обслужване са ограничени или не са налични. Времето за настройка, тестване и разглобяване ще бъде значително по-дълго при тази опция, отколкото при ПТС.

Техническият директор обслужва оборудването за превключване на видеото, а при по-малки продукции дава инструкции на операторите на камери. За всички продукции с много камери се изисква някакъв вид технически директор. При проекти с по-нисък бюджет обаче инженерът може да поеме ролята на директор, ако приеме, че няма да е проблем да остави техническите проблеми без внимание, докато не настъпи пауза в графика.
Режисьорът е отговорен за това операторите да осигурят необходимите кадри за отразяване на събитието. Това е по-скоро творческа роля отколкото техническа. При по-малки продукции режисьорът на пулта обикновено може да изпълнява и двете роли, така че не е задължително да има режисьор, но се препоръчва за проекти, включващи повече от 4-5 камери, тъй като става трудно да се справят с всички задачи, когато размерът на продукциите започне да се увеличава.
CollapseКамери и оператори

Ние препоръчваме минимум три камери от някакъв вид за повечето събития. В повечето случаи повечето от тях са камери, монтирани на статив. Наличието на три камери ни дава достатъчно гъвкавост, за да накараме продукцията да изглежда така, сякаш е била професионално създадена. Във всеки момент, в който една камера е на живо, друга е готова да влезе в действие, а трета се позиционира за нов кадър. Освен това, по този начин се дава възможност за три различни гледни точки, което допринася за разнообразието и улеснява осигуряването на покритие на всичко, което се случва по време на събитието.

Снимането на събития само с две камери е възможно, но ограничава разнообразието от кадри и може да бъде трудно за операторите, тъй като те никога нямат възможност да си отдъхнат.

Таксата за оборудване на камерата включва камерата, статива, интеркома и монитора за всеки оператор. В повечето случаи ще искате BulStream да осигури операторите на камерите, затова се уверете, че стойността на екипа съответства на стойността на количеството оборудване.

С гордост използваме Sony PMW-EX1 Full HD като наша стандартна камера, която осигурява отлично качество на изображението, отлична ниска осветеност и 12-кратно увеличение като стандарт. Това е чудесна камера с общо предназначение, която е напълно подходяща за събития на живо.

Камерите са именно Blackmagic Design Ursa Broadcast G2 или Panasonic GH5. Те изискват по-квалифициран оператор и много контролирано осветление.

Тези видове камери не са подходящи за събития с дълъг формат поради физическите изисквания за държане на камерата за дълги периоди от време. За да намалим физическото натоварване на операторите на камери, обикновено използваме леката, но висококачествена камера Sony PMW-EX1 1080p FullHD. Ако желаете камера от по-висок клас, тарифата за оборудването и тарифата за оператора ще варират.

Подвижните камери с кабел обикновено изискват помощник, който да свърже кабела. Ако BulStream осигури помощник за прокарване на кабел, цената е 50,00 EUR на ден.

Могат да се използват максимум две безжични камери едновременно. Обхватът на безжичната връзка може да бъде ограничен, а сигналът обикновено не преминава през стени или други препятствия. Безжичните камери работят най-добре на открито.
Роботизираните камери са желателни на места, където е непрактично, невъзможно или опасно да има оператор на камерата. Те също така могат да създават по-плавни кадри от тези с човешки оператор. Един оператор на PTZ често може да управлява няколко камери, въпреки че не препоръчваме повече от три или четири едновременно. Нашата стандартна PTZ камера е Sony SRG-300SE, която използва патентован хардуер и софтуер за управление.
Това са неподвижни камери, без оператори, които могат да заснемат статичен кадър и често са малки и скрити. Това може да включва камери за документи, въздушни камери и други.
Стрелата е кранът, който често се използва по време на концерти. Кадрите, които те създават, са много динамични и наистина правят видеоклипа да изглежда висококачествен и професионален.
Това са така наречените Steadicams и макар че нашият стабилизатор е подобен, той се произвежда от друга марка. Цената включва стабилизатора, камерата и оператор.
CollapseОнлайн (Виртуални) събития / Отдалечени участници & Презентиращи

Имаме голям опит в провеждането на виртуални събития чрез Zoom, Teams и други платформи и знаем как да ги проведем професионално. Ще направим всичко лесно и безпроблемно за Вас.

Можем да се справим със срещи от всякакъв размер, но когато трябва да съберем повече от няколко души се изисква много повече време за настройка и тестване. Цените тук отразяват сложността.

Предпочитаме виртуалните срещи да се състоят само от тези, които ще бъдат домакини или презентатори. Другите зрители трябва да гледат на стандартна услуга за стрийминг като YouTube, Vimeo, Wowza и др.

CollapseПодобрения на видеото
Тези добавки не са задължителни, но могат наистина да подобрят качеството и изгледа на събитието Ви.
Разполагаме с необходимото оборудване за свързване на лаптопи с HDMI, USB-C или DisplayPort към нашия видео миксер.
Не повече от четири камери могат да бъдат снабдени с функция за забавено движение. Необходим е само един Slo-Mo оператор.
Разполагаме с възможности за възпроизвеждане на PowerPoint, Keynote и видео, както и със софтуер за генериране на графики за спортни резултати и заглавни екрани. За други видове графики ще трябва да ги създадем в предварителната подготовка или да ги съгласуваме с нашия графичен дизайнер.
BulStream предлага цялостно осветление за повечето по-малки събития и има фирми, с които работим за по-големи събития. Ще трябва да обсъдим нуждите ви преди да предоставим оценка.
CollapseЗвук

Един страхотен видеоклип се нуждае от страхотен звук. Това може да бъде толкова просто, колкото да оборудваме водещия с микрофон, или толкова сложно, колкото десетки микрофони с кули от високоговорители, които да изпълнят стаята със звук.

С удоволствие предоставяме аудио оборудване, но ако изберете някой друг да го направи, ще ни е необходим звуков сигнал от него, за да го включим във видеозаписа.

В базовия пакет е включено свързване с аудио системата от място на провеждане на събитието или с предоставената от клиента такава.
Микрофоните тип "Брошка" са тези, които се прикрепят към ризата. Headset микрофоните се носят на главата.
Имаме както безжични, така и свързани с кабел безжични микрофони
Свържете се с нас, ако не сте сигурни от какви видове микрофони ще имате нужда.
Свържете се с нас, ако не сте сигурни от какви видове микрофони ще имате нужда.
Чифт от тези високоговорители са достатъчно големи, за да запълнят стая с размери приблизително 8x8 метра с говор и/или лека музика. Включен е усилвател. С гордост използваме FBT високоговорители за най-високо качество на звука.
Чифт от тези високоговорители са достатъчно големи, за да запълнят стая с размери приблизително 17x17 метра с говор и/или лека музика. Включен е усилвател. С гордост използваме FBT високоговорители за най-високо качество на звука.
Чифт от тези високоговорители са достатъчно големи, за да запълнят стая с размери приблизително 35x35 метра Те могат да се подреждат един върху друг, за да се поместят в по-големи помещения и са достатъчно мощни за пълноценно възпроизвеждане на глас или музика. Включен е усилвател. С гордост използваме FBT високоговорители за най-високо качество на звука.
За събития с такива размери сключваме договори с партньорски компании за осигуряване на аудио. Цените варират.
Нашите субуфери работят само с горепосочените "Големи високоговорители". С гордост използваме високоговорители FBT за най-високо качество на звука.
Малкият аудиомиксер може да работи с до 8 аудиоизточника като микрофони, лаптопи, възпроизвеждане на музика. Качеството на звука ще бъде добро, но не толкова добро, колкото на нашия голям аудио миксер по-долу.
Нашият голям аудио миксер може да работи с 40 аудио източника и поддържа аудио мрежовата технология "Dante" за лесна интеграция с озвучителните системи на много места и с нашата ПТС.
CollapseИзлъчване на съдържанието
Как искате да бъде излъчен готовият продукт? Можем да се свържем с проектори, да предаваме по интернет и да ви предоставим копие на записа на твърд диск или карта с памет.
Проектори:
Проекторите са полезни, за да може публиката на място да види всичко, което се случва. Можем да се свързваме с проектори чрез HDMI, SDI или VGA.
Излъчване на живо в интернет Към: Брой зрители:
Предаването на живо е достъпно с резолюция до 1080p чрез огромен брой онлайн услуги, включително YouTube, Facebook, Amazon, Ustream, Wowza и много други. 4K се предлага при избрани доставчици. Скоростта на предаване на данни е приблизително 3 GB на час за стриймове с резолюция 1080p, или 6 GB на час за 4K. За надеждни стриймове с резолюция 1080p е необходима устойчива минимална скорост на качване от приблизително 6 Mbps, 12 Mbps за 4K. Моля, свържете се с нас за повече информация относно опциите за стрийминг.
Предоставяне на завършено съдържание
Ако предоставите всички необходими средства за запис, готовият продукт ще бъде на разположение минути след края на събитието. Копирането на файловете на диск ще отнеме приблизително 3 часа.
Допълнителни опции:
Изберете опция, която искате да приложите.
CollapseДруги

Всичко неразгледано по - горе

Предварителна подготовка часа €30.00
/Час
Под предварителна подготовка се разбира всяка работа, извършена преди дадено събитие. В този случай това обикновено означава създаване или намиране на медийни ресурси като графики, видеоклипове и музика, както и всички репетиции или обучение на персонала или участниците.
Асистент €50.00
Асистентът е допълнителен помощник, който управлява нещата и следи дали оборудването и екипът получават необходимото внимание. За събития, по-дълги от 2 часа, се препоръчва един помощник.
Пътни такси: Събитието се провежда в:
Не се заплаща пътна такса за събития в София, България, както и за събития с продължителност два дни или повече в BulStream Studios. Таксите са в зависимост от броя на членовете на екипа и броя на дните, през които трябва да пътуват. Възможно е да се прилагат допълнителни такси за наем на студийно пространство.
Таксите за монтаж и демонтаж се премахват за събития с продължителност един пълен ден или повече.
Постпродукция часа €30.00
/Час
Постпродукцията се отнася до всички дейности, извършени след заснемането на видеоклипа. В този случай това обикновено означава допълнително редактиране. Времето за редактиране на видеоклипове може да варира значително, но като обща насока можете да приемете два часа редактиране за всеки завършен час видеоклип за събития, при които кадрите на камерата не се сменят често (като бизнес конференция). До два часа монтаж за всяка минута видеоклип за бързоразвиващите се като музикален видеоклип. Обикновено, когато дадено събитие се предава на живо, постпродукцията е минимална, ако изобщо е необходима такава.
Обща сума
Общо от оборудване
Общо за екип *
Доставка/Други разходи или такси
Общо